dinsdag 28 mei 2013

DIY: Céline Paris & Peace shirt!

Hey allemaal!

Zoals jullie al in de titel konden lezen, gaat dit artikel over hoe je een Céline Paris én een peace shirt maakt. Ongeveer een weekje geleden hebben wij (Ilse, Jitske & Sabine) deze shirts gemaakt en we zijn alle 3 erg blij met het resultaat. Veel plezier met lezen!


We zagen de Céline Paris shirtjes steeds vaker voorbij komen op internet, maar ook op school. Zelf vonden we ze ook super leuk, maar om nou het originele shirt te kopen was nogal duur en hoe leuk zou het zijn als je het zelf kan maken?! Na wat zoeken zijn we meteen naar de Primark gegaan om een basic shirtje te kopen en een chainketting en ook hebben we bij de HEMA t-shirt transferpapier gekocht. Het roze hempje wat je op de foto ziet heeft Ilse zelf gemaakt door een wit hempje van de HEMA in een roze kleurstof te dopen, wat verkrijgbaar is bij Visser. In het hempje waren van tevoren met elastiekjes knoopjes gemaakt zodat je coole witte cirkels overhoudt. Het hempje van de HEMA was €5, het Primark shirtje was €4, de chainketting was €5,- en het transferpapier was €7,25 We hopen dat jullie deze DIY leuk vinden en zelf natuurlijk ook aan de slag gaan!

Dit zijn de dingen die wij hebben gebruikt. Uiteindelijk waren we nog een paar dingen vergeten erbij te leggen, maar als je verder bij de foto's kijkt kom je daar wel achter!

Als eerst beginnen we met het Céline Paris shirt van Jitske & Sabine.

Rihanna met een Céline Paris shirt!
We hebben normaal gesproken maat 8 (34) als het gaat om Primark kleding, maar nu hebben we maat 14 genomen, omdat we wilden dat het shirtje wat losser zou vallen dan normaal om het leuke baggy effect te krijgen. Het is trouwens een stretch shirtje. Het transferpapier is best prijzig, maar je hebt wel meerdere vellen dus die kan je altijd bewaren voor als je later nog eens een leuk printje op je shirt wil!
Dit is het logo wat je op het transferpapier moet uitprinten. Zoals je ziet is het omgedraaid, maar dat hoort :) Later op het shirt komt het natuurlijk normaal te staan. Wij hebben dit plaatje gewoon op word geplakt en het formaat wat aangepast, that's it!

Leg het transferpapier in de printer. Het moet geprint worden op de kant zonder ruitjes, dus leg je hem met de ruitjeskant naar boven in de printer.

Zoals je ziet wordt het logo geprint op de niet-geruite kant.
Nadat we het logo op het transferpapier hadden geprint.
Na het shirt gestreken te hebben leg je de letters neer op de plek waar jij ze wilt hebben.

Strijk niet direct op de letters, maar doe er eerst nog bakpapier overheen. Als tip van ons zouden we jullie aanraden om wit bakpapier te gebruiken, dit om te voorkomen dat je straks de bruine strepen om de letters van het bakpapier vindt.
Na ongeveer een minuut ben je klaar met strijken en als je het bakpapier eraf haalt ziet het er zo uit. Laat het nog wel een paar minuten afkoelen voordat je het transferpapier van de letters afhaalt, anders trek je de letters mee en dat zou zonde zijn!
Het transferpapier eraf halen. Wat toch spannend blijft, want je hoopt natuurlijk dat de letters goed blijven zitten op je shirt.
En tadaaa je zelfgemaakte Céline Paris shirt! Als je goed kijkt zie je nog wel de overgangen tussen de letters, maar daar let niemand op.
En hier een foto met onze  Céline Paris shirtjes aan! We hebben het gecombineerd met een chainketting van de Primark en een simpele jeans. Je kan het natuurlijk ook anders dragen zoals jij het wil!
Nog een leuke manier om je Céline Paris shirtje te combineren, maar nu wat meer zomers. De outfit is vrij basic, maar de donkerrode flatjes en de chainketting maken de outfit meteen een stuk fleuriger!


Ik (Jitske) heb ook nog een infinty topje gemaakt! Het werkt precies hetzelfde :) Je kan hem ook heel makkelijk combineren met bijvoorbeeld een kort spijkerbroekje en zwarte ballarina's. Het shirtje is trouwens van de H&M voor 3 (!) euro.

En hier het proces voor het peace teken shirt van Ilse.


Knip een soort halve maan uit het shirt voor een leuk croptop idee!

Met een pannendeksel kun je goed de afmeting voor het peaceteken krijgen. Je trekt gewoon het pannendeksel over met een potlood.

Nadat je het pannendeksel hebt overgetrokken.
Met behulp van een lineaal en een potlood maak je allemaal driehoekjes in het peaceteken die je er vervolgens met een stofschaar eruit knipt. Het kost wat tijd, maar het is het waard! Je kunt trouwens ook een normale schaar gebruiken, alleen met een stofschaar kun je wat makkelijker knippen.

Zo is het uiteindelijk geworden, super leuk!

Sabine & Jitske: We hebben al leuke complimentjes gekregen over het Céline Paris shirt en we zijn er zelf ook super tevreden mee! We hadden nooit gedacht dat het er zo echt uit zou zien, haha :)
Ilse: Ik heb het hempje nog niet aangehad, daar is het jammer genoeg nog niet warm genoeg voor geweest :(
Als jullie zelf een van onze shirtjes hebben gemaakt, stuur dan vooral een foto!

Bron: Girlscene & Google

Liefs,

Ilse, Sabine & Jitske

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...